Om Ascensia Diabetes Care

Ascensia Diabetes Care, som grundades 2016 genom förvärvet av Bayer Diabetes Care av PHC Holdings (tidigare känt som Panasonic Healthcare Holdings), är ett globalt företag som uteslutande ägnar sig åt att förbättra hälsan och livet för personer med diabetes.

Ascensias huvudkontor ligger i Basel, Schweiz. Ascensia har mer än 80 års erfarenhet av att hjälpa människor att hantera sin diabetes. Våra produkter säljs i mer än 125 länder över hela världen.

Vi står bakom den världskända CONTOUR®-produktportföljen med system för blodsockerkontroll och vi är sedan juni 2020 den exklusiva globala distributionspartnern för Eversense®-systemet för kontinuerlig glukosövervakning från Senseonics. Och vi är fast beslutna att fortsätta att utöka vår produktportfölj med fler innovativa och livsförändrande produkter.

Image: GLOBALASSETS ABOUT US TEMPLATE ABOUT US LIFESTYLE

Vad vi gör

Vårt mål är att erbjuda produkter och lösningar som gör en positiv skillnad för personer med diabetes. Vi vill se till att diabetes inte är ett hinder i det dagliga livet och hjälper dem att leva ett rikare liv.

Varför välja CONTOUR-blodsockermätare?

Vårt utbud av produkter kombinerar den senaste tekniken med användarvänlig funktionalitet som underlättar diabeteshantering. Våra mätare ger tydliga och noggranna värden som du kan lita på.

Genom våra unika tekniska lösningar försöker vi göra diabeteshanteringen så enkel som möjlig. Det gör vi för att du ska få den information du behöver för att kunna fatta välgrundade vårdbeslut, och för att du ska ha ett system som gör övervakningen enklare.

Vår historia

Över 80 års forskning har gjort det möjligt för vårt team att ligga i framkant i utvecklingen av teknik och system för blodsockerkontroll. Dessa innovationer har utformats för att inte bara möta patienters behov, utan för att hjälpa till att förenkla och förbättra deras liv.

  • Vi blev den enda globala distributionspartnern för Eversense®-systemet för kontinuerlig glukosövervakning från Senseonics.

   Eversense CGM

   2020

  • Vi lanserade en smartare version av vår CONTOUR®DIABETES-app med nya funktioner för att stödja diabeteshanteringen för personer med diabetes

   Contour Diabetes App

   2018

  • Ascensia Diabetes Care etablerades genom försäljningen av Bayer Diabetes Care till Panasonic Healthcare Holdings Co., Ltd.

   Ascensia Diabetes Care

   2016

  • Vi introducerade den första CONTOUR®NEXT-portföljen med blodsockermätare, vår nya generation av mycket noggranna produkter för hantering av diabetes.

   Contour XT

   2013

  • Vi introducerade en serie blodsockermätare med Ingen kodning®-teknologi, inklusive BREEZE®- och CONTOUR®-mätarna

   Contour

   2003

  • Vi introducerade Glucometer Elite®, den första mätaren som använder "sip-in"-teknik och den första blodsockermätaren som använder "lågvolym" (3 mikroliter).

   Elite

   1993

  • Genom den tidigare Ames-divisionen introducerade vi Ames Reflectance- mätaren, den första bärbara blodsockermätaren

   Ames Reflectance Meter

   1969

  • Vi utvecklade Clinitest®, det första "conveniez tablet"- testet för mätning av reducerande ämnen i urinen, såsom glukos.

   Bayer Clinitest

   1941

 

*SdNCenter är den officiella tillverkaren och utvecklaren av GlucoContro.online och samarbetar med Ascensia för att marknadsföra och leverera verktyget till HCP- och patientanvändare.